Keuring

Klinische en röntgenologische

Paarden keuring

Bij Dierenkliniek Landhorst kunt u ook terecht voor de aan- en verkoopkeuring van uw paard, voor uzelf of voor de verzekering van uw paard. Wij zijn bevoegd om paarden te keuren en kunnen dit bij u thuis of bij ons op de kliniek doen.

De keuring kan bestaan uit een klinische en / of röntgenologische keuring. Daarbij kan de keuring worden uitgebreid naar de wensen van de opdrachtgever. Er kunnen bijvoorbeeld ook rontgenfoto’s van de hals en / of de rug gemaakt worden. Ook kan er op verzoek een echo gemaakt worden van de pezen. Tevens beschikken wij over een bronchoscoop voor cornageonderzoek.

Video afspelen
Keuring

Bij u thuis

Wanneer u kiest voor een keuring bij u aan huis zijn er wel een aantal voorzieningen nodig, zoals een verhard erf met een afmeting van 40 meter bij 15 meter  (voor de volte op de harde ondergrond en voor de beoordeling op de rechte lijn). Tevens hebben we een longeerbak of rijbaknodig  voor de beoordeling op de zachte ondergrond en voor de uithoudingsproef. Ook dient er droge ruimte met voldoende stroomvoorziening te zijn voor het maken van de röntgenfoto’s.

Tarieven keuringen
Onderstaande prijzen zijn exclusief sedatie. Bij 1 keuring op locatie worden visitekosten in rekening gebracht. Bij 2 of meer keuringen op locatie rekenen we geen visitekosten. De visitekosten variëren van 37,50 euro tot 77,50 euro, afhankelijk van de afstand tot de kliniek.

Klinische keuring op de praktijk:€ 145,-
Klinische keuring op locatie:€ 225,-
Rontgenologische keuring op de praktijk:€ 225,-
Rontgenologische keuring op locatie:€ 300,-
Klinische en rontgenologische keuring op de praktijk:€ 300,-
Klinische en rontgenologische keuring op locatie:€ 450,-
Rontgenologische keuring met hals en rug op de praktijk:€ 395,-
Rontgenologische keuring met hals en rug op locatie:€ 520,-
Klinische en rontgenologische keuring met hals en rug op de praktijk:€ 495,-
Klinische en rontgenologische keuring met hals en rug op locatie:€ 645,-
Hals en rug foto's op locatie (excl. eventuele visitie kosten): € 250,-

Afspraak maken

Heeft u een spoedsituatie? Bel dan 0492 – 351 140