Paarden

Ook het beste paard struikelt wel eens

Paarden

De gezondheidszorg voor het paard wordt bij onze kliniek gedragen door 3 erkende paardendierenartsen.

De zorgverlening bestaat uit veel eerstelijns werk waaronder de vaccinaties tegen influenza, tetanus, rhinopneumonie, droes en west nile virus. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor advies over en verstrekking van ontworming voor uw paard. Veelal gaat dit gepaard met voorafgaand mestonderzoek.
Daarnaast bieden wij onder andere:

Bekijk onze paardenkliniek

Zorg voor de kleintjes

Veulens

De voortplanting- en drachtigheidsbegeleiding van uw merrie kan zowel bij u thuis of bij ons op de kliniek plaatsvinden. Daarbij maken wij gebruik van de modernste mobiele echo apparatuur. Ook kunnen wij uw merrie insemineren met vers sperma. Tevens bieden wij de mogelijkheid om uw merrie met diepvriessperma te insemineren. Daarvoor dient de merrie wel bij ons op de kliniek gestald te worden.

De geboorte

De geboorte van een veulen is een van de mooiste dingen die je als eigenaar kunt meemaken. Belangrijk is dan ook dat we de merrie tijd en rust geven om te bevallen. Geboorteproblemen komen in 90 % van de gevallen doordat de eigenaar de merrie geen rust gunt. Daarmee willen we niet zeggen dat diergeneeskundige hulp niet ingeroepen moet worden, maar alleen dat je geduld moet hebben. Een merrie die echt bezig is met bevallen en waarbij de geboorte niet wil vlotten, is te herkennen aan het veelvuldig persen zonder enig of gering resultaat.

Na de geboorte

Na de geboorte van het veulen is het belangrijk dat er een deskundige blik op de merrie en het veulen wordt geworpen. De dierenarts controleert dan het veulen. Hij let daarbij op de gezondheid en de alertheid van het veulen. Bij de merrie wordt gekeken naar de algehele gezondheidstoestand van het dier en of er melk in het uier zit. Tevens wordt de nageboorte  geïnspecteerd of deze in zijn geheel eraf gekomen is. Mocht u desondanks de bevalling van uw paard een te lastig of gevoelig onderwerp vinden en u bent bang dat er iets fout gaat, dan bestaat er de mogelijkheid om uw merrie bij ons te stallen. Daarbij maken we gebruik van het Wolters geboortealarm systeem. Dit systeem heeft ons afgelopen jaren perfect geholpen bij de geboortebegeleiding van een aantal zeer lastig bevallende merries.

Voor de eerste levensweek van uw veulen

Veulen pakket

Wij bieden onze klanten een veulenpakket aan.
Dit pakket bevat een aantal items die u nodig kunt hebben in de eerste levensweek van uw veulen. De inbegrepen checklist geeft u tips voor, tijdens en na de geboorte van het veulen.

Wat zit er precies in?

€30,-

Testen op PPID (ziekte van Cushing)

Heeft uw paard één van deze ziekteverschijnselen dan kan de diagnose Cushing gesteld worden met behulp van een bloedmonster. In dit bloedmonster wordt de hoeveelheid van het hormoon ACTH bepaald.

Read More

Keuringen

Bij Dierenkliniek Landhorst kunt u ook terecht voor de aan- of verkoopkeuring van uw paard, voor uzelf of voor de de verzekering van uw paard. Wij zijn bevoegd om paarden te keuren en kunnen dit bij u thuis of bij ons op de kliniek doen.

Read More

Recovery box Comfortabel en veilig

pet_01

Deze recovery box gebruiken we om een paard onder narcose te brengen voor een operatie of om het paard na de operatie in te laten ontwaken. Ook kan een paard in onze recovery box op een prettige manier neergelegd worden voor een euthanasie. We hebben voor een ronde vorm gekozen zodat het paard nooit met zijn hoofd in de hoek kan vallen. 

Speciale dank gaat uit naar Mart en Manfred van Daal die met veel zorg en moeite deze speciale constructie hebben verwezenlijkt.

Onze missie Zorg & welzijn

vision

Met welzijn wordt bedoeld dat het lichamelijk, geestelijk en sociaal goed gaat met een persoon. Ditzelfde geldt voor een dier. Wij zetten ons in voor de zorg en welzijn van het dier. Ook de eigenaar, welke verantwoordelijk is voor de dagelijkse zorg van het dier, staan we bij met raad en daad. Zo ontstaat een driehoeksverhouding (overigens één van de sterkste vormen in de natuur). Dat is onze missie!

Bekijk onze paardenkliniek

Wanneer u vragen heeft of een afspraak wilt maken, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdagochtend van 8.00 tot 12.00 uur.